maandag 10 januari 2011

Geloof, hoop en liefde!

Hoe vaak lezen we de krant en denken we dat de wereld steeds gekker wordt? Gebeurt het jullie ook regelmatig dat je tijdens het bekijken van het 8-uur journaal met tranen in de ogen kennis neemt van al het lelijke en harde nieuws? En denken jullie dan ook dat het rap de verkeerde kant op gaat met de mensheid? Worden jullie soms ook zo verdrietig en zelfs boos als je sommige mensen hoort praten? Dan heb ik goed nieuws! Er zijn nog héél veel goede, zorgzame en betrokken mensen op de wereld!
Is Emilie nog steeds verliefd? Ja, maar het is niet de (enige) reden voor mijn euforie. Die euforie wordt nu voornamelijk veroorzaakt door de lezers van mijn blog en dan met name de lezers van het verhaal over Zakia en de IND. Ik ben héél onbescheiden geweest en heb namens Zakia om hulp gevraagd...en hulp hebben we gekregen!
Inmiddels heb ik Zakia VIJFHONDERD EURO kunnen overhandigen! Al binnen twee dagen heb ik de eerste driehonderd euro kunnen overmaken naar haar rekening, de rest heeft ze er toen bij geleend...hier een beetje, daar een beetje. Maar het geld bleef binnenstromen en zodoende heb ik haar vorige week en ook vandaag weer een bedrag van honderd Euro kunnen geven. Dat betekent dat ze nog maar driehonderd Euro hoeft terug te betalen aan haar vrienden en bekenden en dat mag ze dan weer in heel kleine termijnen doen. Ze is dolgelukkig. Haar man mag morgen, de 21ste op de ambassade in Rabat zijn papieren komen laten zien en als het goed is, ontvangt hij dan meteen een visum!
Zowel Zakia als ik zouden iedereen persoonlijk willen bedanken, maar dat gaat helaas niet. Van veel mensen ken ik alleen de naam en het bankrekeningnummer...! Het zijn de mensen die mij alleen kennen 'uit de verhalen'. Anderen hebben bij hun overschrijving vermeld: "Hier wil ik geen woord meer over horen!" en weer anderen hebben me plechtig laten beloven hen niet te bedanken, zeker niet publiekelijk. Geen bedankjes dus. Maar wel een bijzonder dankbaar gevoel. Wat is het heerlijk om te zien dat er zoveel mensen zijn die zich het lot van anderen zo aantrekken en de moeite nemen er iets aan te veranderen. Of je dan vijf Euro te missen hebt of een veelvoud daarvan, maakt helemaal niet uit. Met zijn allen hebben jullie een fantastisch gebaar gemaakt! Ik ben er echt stil van.
Nooit meer zal ik roepen dat mensen hard en onaaardig zijn, ik heb mijn lesje wel geleerd. Dáárvoor mag ik wel bedanken, denk ik zo. Dus lieve oud-collega's waar ik al jaren niets meer van gehoord had, lieve neven en nichten die ik soms maanden niet spreek, buren, vrienden, vrienden van Juliette en Ben en ouders van die vrienden, lieve trouwe volgers en toevallige passanten op dit blog:
Jullie hebben mijn geloof in de goedheid van mensen en de hoop op een vriendelijke samenleving versterkt. En dat is óók liefde. DANKJEWEL!

De jongeman die graag een advertentietekst van mijn hand wil, moet zich maar gauw melden met een opdracht en de dames die vol ongeduld op de kookworkshop wachten...jullie krijgen binnenkort een persoonlijke uitnodiging!

12 opmerkingen:

Jules zei

Gaaf! Goed nieuws en leuke blog.

Margreet zei

Goed nieuws, leuk dat je een berichtje plaatst! Ik wil het geld overigens niet terug hoor!

Janny zei

Natuurlijk hoef ik het geld ook niet terug. Fijn dat het goed terecht komt. En fijn dat er mensen zijn zoals jij Emilie!
Groetjes,
Janny

Anoniem zei

Heek fijn voor Zakia! Goede actie dus van jou en fijn dat je het terugmeldt. Ik ben een donateur via de site van Margreet overigens.

Avalanche zei

Regelmatig heb ik aan Zakia gedacht en gehoopt dat het zou lukken om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Super dat dit het geval is! Heerlijk dat Zakia en haar man eindelijk herenigd kunnen worden. En nogmaals: wat goed dat je dit initiatief genomen hebt.

Mirjam Kakelbont zei

Hi Emilie.
Leuk om zoveel goed nieuws te lezen. Ik wens Zakia en haar man veel succes toe! En nee, natuurlijk wil ik ook 't geld niet terug,
groetjes

Unknown zei

@Jules, Margreet en Janny, Avalanche, Mirjam en anonieme Margreet-volger!
Ik kan eigenlijk niets meer toevoegen...alleen nogmaals (namens) Zakia bedanken voor jullie vriendschap, giften, retweets, blogaandacht enzovoorts. Zodra er nieuws over Zakia en haar man is, horen jullie het meteen!

incinta zei

Wat ontzettend goed. Ik ben behoorlijk in gebreke gebleven deze keer en dat vind ik oprecht jammer. Het leven 'overkwam' me eventjes, waardoor dit echt is blijven liggen bij me.
Maar, ik vind het geweldig om te zien dat er zoveel mensen zijn geweest die zich dit lot hebben aangetrokken.
Het allerbeste voor Zakia en haar man!

Unknown zei

Lieve Incinta, het mooie zit hem vaak juist in de gedachte! Dankjewel en ik hoop dat het leven weer 'back to normal' is bij jou!

incinta zei

@Emilie: Nog niet helemaal, deze week zat ik ziek op de bank... Maar voor volgende week heb ik goede hoop ;-)

Anoniem zei

Keep posting stuff like this i really like it

online pharmacy

Anoniem zei

Thanks for your share! very impressive!

nolvadex